Ketomaalle WRC2-luokan toinen sija Portugalista

Kuva: Dmack

Portugalin MM-rallin viimeinen ajopäivä ei muuttanut asetelmia WRC2-luokan kärjessä. Jari Ketomaa taisteli luokan voitosta, mutta joutui lopulta taipumaan Nasser Al-Attiyahille 11,6 sekunnilla. Ketomaa sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 10.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - PORTUGAL RALLY
Kuva: Dmack

Kärkikaksikko oli selvästi omassa kastissaan, kun kolmanneksi ehtinyt ruotsalainen rallilupaus Pontus Tidemand taipui kärjelle yli kaksi minuuttia.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström tekivät jälleen virheetöntä työtä, mutta pienet ja odottamattomat hidasteet veivät saumat luokkavoittoon – aivan vastaavasti kuin Ruotsin osakilpailussakin.

– Ohjaustehostimen ongelmat rallin puolivälissä ja kanssakilpailijan perässä ajaminen maksoivat meille aikaa. Tietenkin ne kuuluvat rallin luonteeseen, Ketomaa sanaili.

– Yritin täysillä luokkavoittoa vielä sunnuntainakin, mutta aloitin päivän hieman väärillä säädöillä. Sen jälkeen kopsautin auton takakulman puuhun ja takarengas vähän vääntyi, joten viimeisellä pätkällä en pystynyt ajamaan kovempaa.

Ketomaa nousi WRC2-luokan MM-pisteissä neljännelle sijalle, kun suositun luokan pistesijoille on alkukauden aikana ajanut 21 kuljettajaa. Luokan kilpailijat saavat laskea seitsemästä ajetusta MM-rallistaan kuuden kisan pisteet hyväkseen.

– Kaksi kakkossijaa ovat toki sarjan kannalta hyvät sijoitukset, mutta vähän on jäänyt jossiteltavaa molemmista ajamistani kisoista. Voittoon täytyy aina pyrkiä, joten täysin tyytyväinen ei nyt voi olla.

– Sarjan kärjessä olevat Yuri Protasov (4) ja Lorenzo Bertelli (3) ovat ajaneet alkukaudella enemmän kisoja kuin minä, joten olemme mestaruuskamppailussa hyvin mukana paremman pistekeskiarvon ansiosta, Ketomaa laski.

Seuraavan MM-rallin Ketomaa ajaa toukokuun alussa Argentiinassa.