Ketomaa suoritti uutuusauton Suomen rallidebyytin Mikkelissä

Kuva: Jani Salonen

Jari Ketomaa asettui monien yllätykseksi kotikilpailunsa SM Vaakuna-Rallin lähtöviivalle Mitsubishi R5 -uutuusmallilla, jollaista ei ole ennen Suomessa nähty.

FRC Ketomaa Mikkeli 1
Kuva: Jani Salonen

Kyseistä R5-sääntöjen mukaista kilpuria on kehitetty Ruotsissa yksityistiimi Mpartin toimesta ja sillä on ajettu paljon testiä myös Englannissa. Uudella autolla ei ole kansainvälistä luokitusta, mutta se on hyväksytty jo Ruotsin kansalliseen sarjaan.

Ketomaa kilpaili runsaasti mielenkiintoa ja keskustelua herättäneellä Mitsubishillä Vaakuna-Rallissa luokassa 7 eikä siis kisannut SM-pisteistä.

Rallin kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella uudessa ralliautossa oli moottoriin liittyvä ongelma, jolloin huipputehoa oli hukassa yli 50 hevosvoimaa. Tämä pudotti Ketomaan yleiskilpailussa alkupätkien jälkeen seitsemänneksi ja 26 sekunnin päähän kärjestä.

– Ehdin vain hieman kokeilla autoa ennen rallia teknisten vaikeuksien takia. Ongelmat vaivasivat läpi kilpailun, mutta saimme sentään toiselle päivälle kulkupuolen paremmalle tasolle. Vika liittyi ahtopaineiden ohjaukseen, jota ei saatu kisan aikana kuntoon, Ketomaa raportoi.

– Testikilpailun tarkoituksena oli päästä mittaamaan käytännössä, että millä tasolla tämä auto on muihin perinteisiin ralliautoihin verrattuna. Ongelmista johtuen emme saaneet täyttä kuvaa potentiaalista.

– Tuoreella projektilla on kehitystyötä toki vielä reilusti edessä, mutta uskon tämän olevan kansallisella tasolla voittaja-auto jatkossa, heitti Ketomaa arvoituksellisesti.

Lopputuloksissa Ketomaa ja kartanlukija Marko Sallinen sijoittuivat neljänneksi ja jäivät voittoon ajaneelle Juha Salolle 47,8 sekuntia.