Ketomaa keskeytti kärjestä Kiinassa

Edellisen Kiinassa ajamansa rallikilpailun voittanut Jari Ketomaa ei ollut tällä kertaa onnekas, kun mikkeliläinen joutui keskeyttämään China Rallyn johtoasemasta.  Longyoun kaupungin ympäristössä ajetussa kilpailussa Ketomaa ohjasti kiinalaista Soueast V6 Ling Shi -ralliautoa.

ketomaa_china_2Ketomaa ja kartanlukija Tapio Suominen joutuivat keskeyttämään EK 11 jälkeen, kun rallista oli jäljellä vielä kaksi erikoiskoetta.

– Öljynpaineet hävisivät EK 11:n loppuosalla. Ajoin pätkän maaliin, mutta kone piti jo sellaista ääntä, että se oli pakko sammuttaa. Kyllä harmittaa. Tämä oli vaikea ralli ja taktiikkamme oli vain ajaa virheettömästi pätkä kerrallaan, Ketomaa selvitti.

 

– Tuohon saakka taktiikka toimikin aivan loistavasti ja saimme kasvatettua tasaisesti johtoamme. Meidän tuore ralliauto toimi hyvin etenkin nopeilla betoniteillä. Hitailla vuoristosyheröillä oli vaikeampaa ja niille ei saatu ajettua pohja-aikoja.

– Kehitystyötä on toki vielä tehtävä, mutta kaikki asiat tuntuvat menevät koko ajan hyvin eteenpäin. Tähän saakka vaivannut vaihteensiirto-ongelmakin on nyt ratkaistu.

Loppuvuoden aikana Ketomaan ohjelmassa on vielä kaksi kansainvälistä rallikilpailua, kahdella erilaisella autolla ja kahdella eri mantereella.