Ketomaa avasi WRC2-luokan toisena Puolan MM-rallissa

Jari Ketomaa ajoi Puolan MM-rallin ensimmäisen päivän kolmella erikoiskokeella WRC2-luokan kärjen tahdissa. Torstai-illan erikoiskokeilla mikkeliläinen oli kaksi kertaa toiseksi nopein ja kirjasi yhden luokan pohja-ajan.

Ford Fiesta R5-autolla kilpaileva Ketomaa on avauspäivän jälkeen luokassa toisena 3,9 sekuntia Viron Ott Tänakin takana. Vastaavasti kolmantena oleva toinen virolainen Karl Kruuda on suomalaisesta jo 27,1 sekunnin päässä.

Drive Dmack World Rally Teamin väreissä kilpaileva Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström olivat tyytyväisiä kilpailun aloitukseen, autoonsa ja renkaisiin.

– Kisaviikon alussa ajoimme varsin onnistuneet testit. Oikeastaan se oli koko alkukauden paras testipäivä. Sen jälkeen onkin ollut hyvä fiilis ajaa, Ketomaa totesi.

– Toisella erikoiskokeella oli harmillinen tilanne, kun keskellä mutkaa oli iso kivi ajolinjalla. Maasto ja tiestö oli sellaista, että siellä ei kiviä ollut lähelläkään. Väistämättä tuli sellainen ajatus, että yleisön joukosta oli asetettu se kivi tahallaan tielle. Osuin siihen aika voimalla ja pientä vauriota siinä syntyi.

– Illan viimeisellä pätkällä oli niin paljon pölyä, että laskevan ilta-auringon myötä muutamissa mutkissa ei nähnyt mitään. Positiivisin mielin jatkamme kisaa eteenpäin, Ketomaa jatkoi.

Puolan MM-rallissa ajetaan perjantaina seitsemän erikoiskoetta.