Ketomaa ajoi Meksikossa WRC2-luokan kolmanneksi

Meksikon ralli oli toinen MM-osakilpailu peräkkäin, jolloin Jari Ketomaa oli kilpailun paras suomalaiskuski. Hän sijoittui sunnuntaina päättyneessä rallissa sijalle 10 ja saavutti kolmannen sijan WRC2-luokasta.

Mikkeliläinen siirtyi nyt yksinään luokkansa MM-sarjan johtoon, kun hänellä on kasassa luokkavoitto Ruotsin lumilta ja nyt saavutettu kolmas sija Meksikon soralta.

Viime vuonna WRC2-luokan maailmanmestaruuden voittanut qatarilainen Nasser Al-Attiyah oli ylivoimainen Meksikon osakilpailussa. Hän jätti perulaisen Nicolas Fuchsin ja Ketomaan kahdeksan minuutin päähän. Fuchsin ja Ketomaan ero maalissa oli 21,2 sekuntia.

Ketomaa ja kartanlukija Kaj Lindström saivat olla tyytyväisiä siihen, että sarjatilannetta ajatellen tuloksena olivat jälleen hyvät pisteet.

– Ennakoin, että tässä rallissa tuskin pystymme ajamaan luokkavoitosta. Niiden voittojen aika on sitten meille tutuissa kisoissa. Auton säädöt eivät olleet kisan alussa tyydyttävät, mutta loppuvaiheessa muutin säädöt siihen suuntaan, joilla olen muissa sorakisoissa ajanut, kertoi Meksikossa ensimmäistä kertaa kilpaillut Ketomaa.

– Meidän tiimin toimintaan ja Dmackin renkaisiin olen tyytyväinen. Ilman lauantain ongelmia sijoitus olisi helposti ollut pykälän parempi, mutta ihan hyvä näinkin.

Jari Ketomaan kisaohjelmassa on seuraavana Argentiinan MM-ralli huhtikuun lopulla.