Ketomaa ajoi Kiinassa kärkeen uudella ralliautolla

Kiinan ja APRC-sarjan rallikilpailuita menestyksekkäästi ajanut Jari Ketomaa tarttui uuden projektin haasteeseen ja kilpailee loppukauden aikana neljässä rallissa Soueast Motor -autotehtaan kehittämällä ralliautolla.

Heinäkuussa Ketomaa kävi jo näyttämässä, että suomalaiskuskin vauhti uudella ralliautolla Kiinassa oli muille liikaa, mutta silloin kisa päättyi keskeytykseen.

Nyt tänä viikonloppuna on ohjelmassa Pekingin lähellä ajettava kolmipäiväinen kilpailu, joka ajetaan asfalttiteillä.

Ketomaa ja kartanlukija Tapio Suominen ajoivat alkuviikolla kaksi päivää testiä tuoreella kilpurilla ja he aloittivat kisan perjantaina johtopaikalla.

– Autossa ei ole viime kisan jälkeen mitään kummempia uudistuksia. Se on muutettu asfalttitrimmiin alustan ja lukkojen osalta. Peli tuntui testissä kaikin puolin toimivalta, joten muille rallin nimimiehille laitetaan kyllä kampoihin, Ketomaa lupasi.

– Olen viimeksi kilpaillut asfaltilla 2010 Ranskan MM-rallissa, joten vähän tuo tuntuman hakeminen otti aikaa, mutta kyllä meno ihan hyvältä alkoi maistua. Pitää saada ensin hyvä luotto nuottiin ja alustaan, että pääsee kunnolla painamaan.

– Ralli alkoi perjantaina yleisö-EK:lla, jolle ajoin sekunnin turvin pohja-ajan. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan neljä pitkää pätkää. Vaativa kisa tästä tulee, kun lämpötila huitelee päivällä yli 30 asteen, Ketomaa jatkoi.

Suomalaispari saa tiukan vastuksen Volkswagenilla ajavalta Australian Chris Atkinsonilta, englantilaiselta Subaru-kuski Mark Higginsiltä ja myös Irlannin Nial McShea aikoo kärkeen Skodan S2000:lla.