Ketomaa ajaa toisena Malesian Rallissa

Kuva: Arish Ahmad Khan

Jari Ketomaa tiedosti jo ennakolta, että Malesian Ralli tarjoaa hänelle ja tuoreelle ralliautolle, Mitsubishi Miragelle, suuret haasteet.

Kilpailun olosuhteet ovatkin olleet jopa odotettua rankemmat.

Perinteisen kuumat ja kosteat Malesian sääolot tekivät pitkästä avauspäivästä vaativan Ketomaalle ja kartanlukija Mikko Lukalle.

– Näin kuumissa oloissa en ole ennen kilpaillut. Tunne oli sellainen kuin olisi ollut ajovarusteet päällä hikoilemassa saunassa. Tuo oli vain valistunut arvio, sillä en ole kokeillut saunomista näillä varusteilla, totesi hyväntuulinen Ketomaa.

– Teknisesti pääsimme ajamaan aivan puhtaan päivän ja Dmackin renkaat toimivat hyvin näissäkin oloissa. Itse tein tosin väärän rengasvalinnan, kun lähdin kovemmalla seoksella.

Mikkeliläinen ei pystynyt ajamalla haastamaan kärjessä ajanutta Skoda-kuski Gaurav Gilliä, joka johtaa Aasian-Tyynenmeren rallisarjaa.

– Vastustajallamme on vuosikausien kokemus näistä teistä ja olosuhteista. Vastaavasti minä olen täällä ensimmäistä kertaa ja myös Mitsubishin uusi kehitysversio on ekaa kertaa näin kuumissa olosuhteissa.

– Nämä hitaat tiet ja mutkat sekä niistä kiihdytykset maksavat meille aikaa, kun moottoristamme puuttuu vielä alavääntöä, Ketomaa myönsi.

Malesian Rallin avauspäivänä lauantaina ajettiin lähes kaksi tuntia pikataipaleita, joka kertoo omaa kieltään päivän vaativuudesta sekä erikoiskokeiden keskinopeuksista.

Niinpä myös aikaerot kärjessä kasvoivat suuriksi. Gaurav Gillin johto ennen Ketomaan autokuntaa oli kahdeksan EK:n jälkeen reilut neljä minuuttia. Kolmantena ajava Michael Young oli puolestaan kolme minuuttia Ketomaan takana. Ralli päättyy sunnuntaina.