Jari Ketomaa uudella Mitsubishilla vaativaan Malesian Ralliin

Kuva: Mpart

Kokeneen ralliautoilijan Jari Ketomaan seuraava haaste on nyt edessä, kun perinteinen Malesian Ralli ajetaan tulevana viikonloppuna vaativissa oloissa. Kalustona mikkeliläisellä on Mitsubishi Miragen tuorein kehitysversio, joka on nyt luokiteltu Aasian-Tyynenmeren rallisarjaan.

mitsubishi-mirage_facelift-2016
Kuva: Mpart

Kyseisessä APRC -rallisarjassa kilpaillaan Japanissa, Kiinassa, Intiassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa sekä nyt vuorossa olevassa Malesian osakilpailussa, joka on sarjan viides osakilpailu.

Jari Ketomaa on urallaan ajanut menestyksekkäästi myös Aasian ralleissa, mutta nyt edessä on Mitsubishi Mirage -uutuusmallin ensiesiintyminen kuumissa ja kosteissa olosuhteissa.

– Keskiviikkona pääsin ajamaan paikallisella tiellä hyvät testit. Tiet ovat täällä kapeita ja mutkat hitaita. Erikoisuus on se, että tiet ovat pyöreänmallisia eli keskeltä korkeita. Vastaavia erikoiskokeita ei kyllä Euroopasta löydä, Ketomaa hymähti.

Kilpurin kehitystyöstä vastaa ruotsalainen Mpart- tiimi, jonka intresseissä on kilpailla ensi kaudella useamman auton voimin APRC -sarjassa sekä myös myydä valmiita ralliautoja sarjan kilpailijoille.

– Nyt olisi otollinen hetki ajaa hyvä tulos tällä uudella autolla.

Kehitystä on tapahtunut paljon viime kesän aikana. Moottori on saanut uusia päivityksiä ja facelift-keula on parantanut moottorin ilmansaantia ja jäähdytystä, Ketomaa selvitti.

Torstaina ohjelmassa on nuotitusjakso, perjantaina testi-EK ja ralli alkaa lauantaina, jolloin ajetaan 150 EK- kilometriä. Päätöspäivänä sunnuntaina edessä on vielä reilu 80 kilometriä.

– Kelin pysyessä kuivana, tämä olisi ihan ookoo ralli ja pitokin olisi hyvä. Jos saadaan sadetta, niin punainen savipohja muuttuu mudaksi, joka on aivan uskomattoman liukasta. Toivotaan siis kuivaa keliä, Ketomaa päätti.