Ketomaan tavoitteena ehjä ralli

Kuva: Jani Salonen

Jari Ketomaa tyytyväinen valmistautumiseensa: ”TAVOITTEENA EHJÄ RALLI”

Jari Ketomaa kartturinaan Mika Stenberg on valmis torstaina alkavan Suomen MM-rallin haasteisiin.

-Nuotitus onnistui mainiosti ilman mitään ongelmia. Reitti on jälleen nautittavan hieno. Odotan innolla pääsyä tositoimiin, brittiläisen yksityistallin WRC-Fordilla kisaava Ketomaa totesi ennen keskiviikkoillan aika-ajoja.

-Katsotaan, mihin pystymme aika-ajossa. Tosin tiet ovat niin puhtaita, että en usko lähtöpaikalla olevan suurta merkitystä. Sen sijaan yleisölle huima Ruuhimäen pätkä tarjoaa varmasti näyttäviä hyppyjä.

-Valmistautuminen ralliin oli loistava. Sain ajaa todella hyvät testikilometrit.

TÄRKEÄ TESTI ISOLLA TIELLÄ

-Viime vuoteen verrattuna parannusta oli erityisesti pääsy isolle tielle, missä keskinopeus on korkea. Se oli tärkeää, koska tämä on älyttömän nopea ralli, iloitsi Ketomaa jakaen kiitosta onnistuneesta esityöstä kiinalaiselle pääsponsorilleen, rengasvalmistaja Dmackille ja muille yhteistyökumppaneilleen.

-Saimme testeissä hiottua auton sopivaksi meidän renkaalle ja Suomen erityisolosuhteisiin. Nyt vain pätkä kerrallaan ilman paineita niin kovaa kuin osataan.

Vuosi sitten Ketomaa väläytti Neste Oil Rallin avauspätkällä osaamistaan ajamalla kaikkien yllätykseksi pohja-ajan. Sensaatio kuitenkin kariutui heti seuraavana päivänä ulosajoon.

-Toivotaan, että onni on nyt meidän puolella ja saadaan ehjä ralli, summasi Ketomaa aika-ajon kynnyksellä.

 

Jari Ketomaan ennakoimat näyttävät hypyt toteutuivat käytännössä Ruuhimäen aika-ajossa. Kuva: Werner F. Schönberger / Sportfotocenter
Jari Ketomaa kaasutteli kymmenenneksi aika-ajossa ja lähtee ensimmäiselle Koukunmaan erikoiskokeelle lähtönumerolla kahdeksan. Kuva: Werner F. Schönberger / Sportfotocenter