Jari Ketomaa päätti SM-kautensa palkintopallille

Kuva: Hannu Rainamo

Turun ja Salon ympäristössä ajettu kaksipäiväinen SM-sarjan päätöskilpailu toi Jari Ketomaalle jälleen palkintosijoituksen. Ford Fiesta -kuljettaja lähti haastajana matkaan, kun ennakkotesteissä oli saatu kalustoa säädettyä entistäkin nopeammaksi.

Avauspäivän illan kaksi erikoiskoetta eivät sujuneet odotetulla tavalla, kun väärän rengasvalinnan myötä voittokamppailu karkasi jo lähes puolen minuutin päähän.

Toisen kisapäivän vauhdikkailla pätkillä Jari Ketomaa ja kartanlukija Henri Arpiainen tekivät parhaansa ja vakiinnuttivat sijoituksensa kärkikolmikossa.

Maalissa lopputuloksena oli rallin kolmas sija 56,5 sekuntia voittoon ajaneen Teemu Asunmaan takana. Voitto takasi Asunmaalle myös SM-tittelin Ketomaan päätyessä sarjassa neljänneksi, vain 2,5 pisteen päähän pronssista.

– Yritettiin tehdä maksimisuoritus, mutta yhtä lähelle voittovauhtia ei ylletty kuin edellisessä osakilpailussa. Virheetön veto ja kaikki pelasi, mutta tässä kelissä ei parempaan pystytty, Ketomaa myönteli.

Kauden kolmas podiumsijoitus tyydytti sinänsä mikkeliläiskaksikkoa, mutta urallaan menestymään tottuneen rallikuljettajan tähtäin on korkeammalla.

– Kohtalaisen tyytyväinen voi olla omaan tekemiseen ja siihen, kuinka saimme autoa kehitettyä kauden aikana. Tosiasia on se, että meillä ei ollut yhtä tuoretta kalustoa käytössämme kuin muilla kärkikuskeilla.

Jatkossa täytyy tähdätä voittoja kohti, kenties uudella autolla, Ketomaa summasi.

SM Ralli Salo-Turku lopputulokset:

  1. 1. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda 50.34,2
  2. 2. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda +7,2
  3. 3. Jari Ketomaa – Henri Arpiainen Ford +56,5
  4. 4. Juhana Raitanen – Marko Salminen Skoda +2.35,8
  5. 5. Emil Lindholm – Mikael Korhonen VW + 2.36,9

 

SM1-luokan loppupisteet:

  1. 1. Teemu Asunmaa – Jani Salo 139,5
  2. 2. Juha Salo – Topi Luhtinen 133
  3. 3. Emil Lindholm – Mikael Korhonen 82
  4. 4. Jari Ketomaa – Henri Arpiainen 79,5
  5. 5. Kristian Kiviniemi – Enni Mälkönen 66