Jari Ketomaa nousi seitsemänneksi

Jari Ketomaan vauhdikkaan varma ajo nosti hänet jo seitsemänneksi Suomen MM-rallin toisena kilpailupäivänä. Kuva: Werner F. Schönberger / Sportfotocenter

”Koko ajan kaasu pohjassa”
JARI KETOMAA NOUSI SEITSEMÄNNEKSI

Jari Ketomaan ja kartturi Mika Stenbergin ralli Suomen MM-osakilpailussa etenee tasaisen varmasti kuin juna. Englantilaisen yksityistallin WRC-Fordilla kisaava suomalaiskaksikko nousi perjantain yhdeksällä erikoiskokeella kolme sijaa ylöspäin kymmenenneltä tilalta seitsemänneksi. Kun takana on 163,72 kilometriä rallin 302,82 kilometristä, ero kisaa johtavaan Citroenilla ajavaan Sebastien Loebiin on vajaa kaksi ja puoli minuuttia.

-Olen erittäin tyytyväinen päivän saldoon  – etenkin, kun kahden huoltotauon välissä olevillä kolmella pätkällä meillä oli teknisiä ongelmia. Moottori toimi ajoittain vain kolmella sylinterillä. Pätkiminen vei tehoja, mutta onneksi pysyttiin ojien välissä. Päivän viimeisellä neljällä pätkällä homma toimi taas ilman murheita, kertasi 33-vuotias Ketomaa toisen kilpailupäivän kulkua.

-Vaikka meno on ollut tasaisen varmaa, yhtään ei olla säästelty. Koko ajan on vedetty kaasu pohjassa. Samalla tyylillä jatketaan myös päätöspäivänä ja nautitaan runsaslukuisen yleisöjoukon tuomasta loistavasta rallitunnelmasta, Ketomaa suunnitteli rientäessään yhteistyökumppaneilleen järjestettyyn iltatilaisuuteen.