Hyvä Nesteralli

Olen ollut todella laiska blogin kirjoittaja ja nöyrä anteeksipyyntö kaikille faneille siitä. Iloitaan siitä että tässä tulee blogi :)

Ei jaksa noista kauden aikaisemmista kisoista enää sen suuremmin spekuloida, ne meni enemmän tai vähemmän monenlaisista syistä alle sen suoritustason johon olisi pitänyt pystyä. Nyt viimeisenä oli Neste Ralli ja se meni kuitenkin hienosti. Meillä oli todella hyvä valmistautuminen kisaan koska päästiin ajamaan kahden päivän testit. Ajettiin samalla tiellä missä ajettiin 2011 ja sitten toisena päivänä suurella valtion tiellä jossa oli reilusti vauhtia. Se antoi 2010 vuoteen verrattuna paljon enemmän itseluottamusta minulle päästä vauhtiin. Henkilökohtaisesti kisassa minulla oli tavoite päästä reilusti alle sekuntiin kilometri erossa kärkeen ja se melkein täyttyi. Muutamilla pätkillä ihan kevyestikin. Meitä on vähän koko kauden vaivannut kaikenlaiset pikku-ongelmat autossa. Ne ongelmat näkyy aina kisan aikana suorituksessa koska joutuu jollain kohtaa kilpailua taistelemaan esimerkiksi röpöttävällä autolla ja yrittää hävitä mahdollisimman vähän aikaa. Se vie energiaa ja keskittymistä pois. Yleensä tietenkin nämä ongelmat sijoittuvat juuri siihen kohtaan kun kaikki alkaa sujua. Neste Rallissa hyvä esimerkki oli kun auto alkoi käydä kolmella jukojärven lopussa. Se pätkä oli juuri se jossa sain juonesta loistavasti kiinni muutaman muutoksen jälkeen ja sain autoon huippuhyvän luoton. Huolto yritti korjata autoa huollossa, mutta ongelmat vaan jatkuivat seuraavan kolmen pätkän ajan. Menihän perjantain kolme viimeistä pätkää kohtuullisesti, mutta Lankamaalla toisella kertaa auto röpötti taas.

Lauantai-aamu oli vaikea lähinnä Surkeen osalta, se oli tosi liukas kaikille. Meidän rengas on pykälää kovempi kuin kilpailijan pehmeä. Oli vaikea saada lämpöä ja sitä kautta pitoa. Jälleen saatiin hommaa parempaan reilaan Surkee kakkoselle, sitten meni rengas ja käytännössä taistelu seiskapaikasta Rantasen kanssa ratkesi siihen. Jälleen kerran sama kuin perjantaina, kun saatiin homma kasaan niin, joku ns. Pikkuasia suistaa taas meidän hyvän työn raiteiltaan.

Kisa oli kuitenkin loistava ja siitä jäi hyvä maku. Tykkäsin tämän vuoden reitistä. Vaikka 2011 reitti oli kohtalaisen mukava, mutta kuitenkin nämä perinteiset pätkät on parempia ja hienompia ajaa. Toivottavasti yleisö on samaa mieltä.

Nyt olen matkalla Junassa tekemään ajo-opetushommaa Latviaan yhdelle Venäläiselle asiakkaalleni. Eli siis syksy tulee hyvin pitkälle kulumaan töiden merkeissä. Ensi kauden kuvioista käydään kovasti neuvotteluja. Katsotaan tuossa toivottavasti jo kohtuu pian, että mitä on saatu aikaiseksi.

Olen ehtinyt vähän kalastelemaankin verkolla ja uistimella. Jokunen Ahven ja Kuha on saatu, eli tuuria edes vähän:)

Terveisiä kaikille ja hyvää alkanutta syksyä!